Videotár Rejtélyes DVD Kiváltságos DVD Rólunk Linkajánló
Kapcsolat:

Az elfogulatlan kutatás eredménye

.Újabb magyar biológus professzor támogatja az intelligens tervezettséget.

Az Értem Egyesület elnökségének tagjai emlékezetes találkozón vettek részt prof. Fodor István biológussal. A professzor úr kifejezésre juttatta, hogy szeretné aktív támogatásában részesíteni az intelligens tervezettség irányzatát. (Hírünket hozzájárulásával, vele egyeztetett formában adjuk közre.)

Fodor István molekuláris biológus elmondta, hogy sokéves szakmai munkája eredményeként jutott arra a felismerésre, hogy a szervezeten, illetve a sejteken belül végbemenő biokémiai folyamatokat nem hozhatták létre véletlenszerű események. Idejének egy részét szeretné arra fordítani, hogy cikkekben hívja fel a figyelmet arra, hogy a biológiai rendszerek rendkívüli összetettsége nem alakulhatott ki irányítatlan természeti folyamatok révén. Ennek érzékeltetésére bizonyos élettani folyamatok ábráját hozta fel, amelyeken több száz fehérje működik együtt célirányosan. A tudós álláspontja szerint sokkal valószínűbb, hogy ezeket a rendszereket egy felsőbb értelem alkotta meg.

Felhívta Egyesültünk figyelmét volt kollégája, George Javor (Jávor György) biológus emeritus professzor “Evidences for Creation” (A teremtés bizonyítékai) című könyvére is, amelyet a szerző dedikált neki.

Prof. Fodor István kifejezésre juttatta, nem ért egyet azzal, hogy a hazai biológiai tantervben egyáltalán nem, oktatási rendszerünkben pedig csak elvétve esik szó az evolúcióelmélet alternatíváiról. Véleménye szerint intellektuálisan elszegényítő hatású, ha a diákok és a szélesebb társadalom tagjai nem ismerhetik meg a különböző felfogásokat az élet kialakulásáról és fejlődéséről.

A professzor úr tizenöt éven keresztül az Egyesült Államokban, a Loma Linda Egyetemen kutatott és tanított. Publikációs listája itt olvasható.

Darwinizmus és intelligens tervezettség Az élet rejtélyének megfejtése A Kiváltságos Bolygó Az intelligens válasz