Videotár Rejtélyes DVD Kiváltságos DVD Rólunk Linkajánló
Kapcsolat:

Földünk, a kiváltságos bolygó

.Előadás október 4.-én


Az ÉRTEM Egyesület és a Belvárosi Gyülekezet közös szervezésében ismeretterjesztő előadás sorozat indul október 4.-én pénteken, az első előadás témája Földünk, a kiváltságos bolygó.

FÖLDÜNK JELENTŐSÉGÉNEK REJTÉLYE TÖBB, MINT KÉTEZER ÉVE JELENT KIHÍVÁST A FILOZÓFIA ÉS A TUDOMÁNY SZÁMÁRA.
Az emberiség elméjét már a legkorábbi időszakokban lenyűgözték az égitestek: a Nap, a Hold és a csillagok. Az ókori Mezopotámiában a Holdat és a csillagokat imádták, és isteni alakban ábrázolták őket.
Egyiptomban pedig egy másik égitest, a Nap volt a legfőbb Isten. Az egyiptomiak egyidejűleg több istent is imádtak, de közülük Rá, a Napisten volt a legelső, az istenek királya, a világ irányítója.

A Nap kétséget kizáróan nélkülözhetetlen energiaforrás. A Nap kétséget kizáróan nélkülözhetetlen energiaforrás, ezért a modern tudomány a napot – ugyanúgy, mint az ókori egyiptomiak – minden élet forrásává teszi.

Ma már tudjuk, hogy egyedi és finoman hangolt természeti törvények összessége teszi lehetővé az élet bonyolult formáinak jelenlétét a Földön. Létünk teljes mértékben függ bolygónk oxigénben gazdag légkörétől, nagy holdjától, a bolygószomszédainktól, valamint a Föld pontos helyétől a Naprendszeren és a Tejútrendszeren belül. De még ennél is többről van szó. Ugyanazon tényezők, amelyek lakhatóvá teszik a Földet az élet számára, egyúttal a legjobb körülményeket biztosítják számunkra a tudományos megismeréshez.
Lenyűgöző számítógépes animációk, élvonalbeli tudósokkal készült beszélgetések, valamint a Föld és a Kozmosz látványos képei segítségével a “Kiváltságos bolygó” című film meglepő összefüggést tár fel életben maradásunk lehetősége, valamint a világegyetem megfigyelésére és megértésére való képességünk között.
Vajon mindez csupán egy véletlen egybeesés lenne? Vagy pedig az univerzum intelligens tervezettségének és célszerűségének mélyebb igazságát sejteti?

ELKÉPZELHETŐ-E, HOGY AZ ENERGIA, AZ IDŐ ÉS A VAK VÉLETLEN A MODERN KOR ÚJ ISTENEI, VAGY ITT AZ IDEJE, HOGY REALISTÁBB TUDOMÁNYOS MEGKÖZELÍTÉST VÁLASSZUNK? VAJON INTELLIGENCIÁVAL RENDELKEZŐ TEREMTŐ TERMÉKEI VAGYUNK?
IGAZOLHATJA EZT A TUDOMÁNY!

plakát

Darwinizmus és intelligens tervezettség Az élet rejtélyének megfejtése A Kiváltságos Bolygó Az intelligens válasz