Videotár Rejtélyes DVD Kiváltságos DVD Rólunk Linkajánló
Kapcsolat:

Az Értelmes Tervezettség Mozgalomról

Az intelligens tervezettség az a tudományos megközelítés, amely szerint az univerzumban megfigyelhető fizikai és biológiai rendszerek intelligens, céltudatos tervezés nyomán jöttek létre, nem pedig véletlenül, irányítatlan természeti folyamatok révén.

A 2001 óta működő Értelmes Tervezettség Mozgalom (Értem) Egyesület arra törekszik, hogy az intelligens tervezettség érvrendszerét, valamint az evolúcióelmélet hiányosságait megismertesse a nagyközönséggel és a tudományos világgal. Ennek érdekében az Egyesület könyveket és filmeket jelentet meg, tagjai konferenciákat és tudományos vitákat szerveznek, valamint előadásokat tartanak.

A minden politikai párttól és egyháztól függetlenül működő civil szervezet a nemzetközi intelligens tervezettség mozgalom része, kapcsolatban áll annak vezető intézményeivel. A magyarországi Egyesület tiszteletbeli elnöke Dr. Jeszenszky Ferenc fizikus, gyakorló elnöke pedig Dr. Farkas Ferenc vegyészmérnök.

2009-ben alakult meg az Egyesület Biológiai Szakosztálya (Biosz). Ez tömöríti az Egyesület azon – jelenleg tizenöt – tagját, akik biológiai végzettséggel rendelkeznek. A Biosz feladata az intelligens tervezettség biológiai vonatkozásainak szakmai vizsgálata és ezekkel kapcsolatos nyilatkozatok megfogalmazása.

Az Egyesület kétszintű tagsági rendszerrel rendelkezik. A tagok személyes adatait bizalmasan kezeljük. A rendes tagok évi 6000 Ft-os tagsági díjat fizetnek, vagy tevékenységeikkel segítik az irányzat tevékenységét. A pártolótagság ingyenes, ehhez kötelezettség nélkül csatlakozhat bárki, aki egyetért az univerzum és az élővilág tervezettségének gondolatával, és így fontosnak tartja az egyesület ismeretterjesztő munkáját.

Szeretettel várjuk mindazok jelentkezését, akik csatlakozni szeretnének egyesületünk több mint százfős tagságához. Örömmel fogadjuk azok jelentkezését is, akik gyakorlati módon szeretnének hozzájárulni az Értem munkájához. Milyen lehetőségek kínálkoznak erre? Például előadások, tanórák szervezése és tartása, cikkek írása, a témába vágó írások fordítása, lektorálása, illetve anyagi támogatás. Az Értem Egyesület bankszámlaszáma: 10702095-48790204-51100005.

Videótárunkban már több mint hetven rövid kisfilmet tekinthet meg. Honlapunk főoldalán több részletben megtekintheti legutóbbi tudományos vitánk videófelvételeit. Emellett a baloldali menüsor segítségével tájékozódhat a friss hírekről, médiaszereplésekről, a leggyakoribb kérdésekről, a témával kapcsolatos főbb vitatémákról, valamint kiadványainkról.

Tisztelettel üdvözli az Értem Egyesület elnöksége:

 

Dr. Jeszenszky Ferenc, Tasi István, Mérő Mátyás, Dr. Farkas Ferenc

További információ: egyesulet(Replace this parenthesis with the @ sign)ertem.hu

 

 

Darwinizmus és intelligens tervezettség Az élet rejtélyének megfejtése A Kiváltságos Bolygó Az intelligens válasz