Videotár Rejtélyes DVD Kiváltságos DVD Rólunk Linkajánló
Kapcsolat:

Egyesületi állásfoglalás egy felkérés kapcsán

.Az Értem Egyesület továbbra is a józan, tudományos párbeszéd katalizátora marad.

Az Értem Egyesület elnöksége ezúton hozza nyilvánosságra, hogy továbbra sem kíván együttműködni a török nemzetiségű, Harun Yahya néven író szerzővel és intézményeivel.

A közelmúltban megkeresték egyesületünket, hogy az Értem Egyesület együttműködne-e egy Adnan Oktar (írói álnevén Harun Yahya) csoportja által rendezett konferencia, illetve kiállítás megrendezésében.

A megkeresést követő tájékozódásunk szerint Adnan Oktar úrnak vannak olyan, a darwinizmussal szembeni, általános észrevételei, amelyeket mi is megfontolásra érdemesnek találunk, azonban sok írása, tevékenysége, valamint megnyilvánulásainak stílusa összességében nem egyeztethető össze az Értem Egyesület nézeteivel és céljaival. Adnan Oktar filozófiai és világnézeti felfogásával nem értünk egyet, társadalmi nézetei közül pedig többet szélsőségesnek és elfogadhatatlannak tartunk. Mindezek miatt nem kívánunk együttműködni az Adnan Oktar/Harun Yahya nevével jelzett irányzattal sem közös rendezvények, sem kiadványok, sem más formában.

Az Értem Egyesület továbbra is az élővilág eredetéről szóló kiegyensúlyozott tudományos és társadalmi párbeszéd katalizátora marad Magyarországon.

Dr. Farkas Ferenc elnök,
Mérő Mátyás és Tasi István elnökségi tagok

Budapest, 2013. március 1.

Darwinizmus és intelligens tervezettség Az élet rejtélyének megfejtése A Kiváltságos Bolygó Az intelligens válasz